برنج صدری چیست؟
زمان مطالعه: 3 دقیقه
برنج صدری چیست؟
یکی از مرغوب ترین، بهترین و اصیل ترین گونه های برنج،برنج صدری است که بیشتر در استان های گیلان، مازندران و گلستان کشت میشود.
برنج صدری توسط کشاورزان با انواع برنجهای خوش پخت دیگر ترکیب شده به همین دلیل امروزه برنج صدری خالص بسیار نایاب شده است و انواع ترکیب شده آن را در بازار میتوان یافت. برنج صدری به دلیل عطر و طعم عالی و قد کشیدن در هنگام پخت، به یکی از انواع پرطرفدار و محبوب برنجهای ایرانی تبدیل شده که آن را برای پخت در مهمانیها و مجالس به انتخابی عالی تبدیل کرده است.
ویژگی های برنج صدری
از ویژگی های مهم و مختص به برنج ایرانی صدری می توان به قدرت پخت بالا، سبک بودن و نرم شدن بعد از پخت، قد کشیدن و ری بالا، خوش هضم بودن دانه های پخته شده آن اشاره کرد زیرا بعد از خوردن این برنج به هیچ عنوان احساس سنگینی نخواهید داشت.
میزان پروتئین موجود در دانه ی برنج های صدری ۸% است که در مقایسه با سایر برنج ها بالاتر است، طول دانه ی خام برنج صدری ۷ میلی متر است که پس از پخت به ۱۳ میلی متر می رسد.
ویژگی های ظاهری برنج صدری
برنج های صدری طول زیاد و عرض کم، ظاهری کشیده و رنگی استخوانی و تقریبا سفت و سخت دارند، همینطور از نظر عطر، طعم و خاصیت پخت بسیارعالی می باشند.
تاریخچه برنج صدری
می گویند که برنج صدری در زمان حکومت ناصرالدین شاه به کشور وارد شده است، در آن زمان میرزا آقا خان نوری صادرات کشور را برعهده داشته است او افرادی را اجیر می کند تا تخم چغندر و برنج را از کشور های آسیای شرقی تهیه کنند تا آن ها را در شمال کشورمان کشت کند.
به روایت دیگری این برنج از هندوستان وارد ایران شده و لقب برنج صدر اعظمی را به آن داده اند، بعد از سال ها اعظم از نام آن کم شده و به برنج صدری معروف شده است.
موارد مصرف برنج صدری
همانطور که گفته شد برنج ایرانی صدری یکی از مرغوب ترین برنج های ایران می باشد که به خاطر ظاهر و عطر و طعم بی نظیرش به برنج مجلسی معروف می باشد.
این نوع برنج مصرف خانگی دارد و برای مراسم ها و مهمانی ها بسیار طرفدار دارد، از نیم دانه و شکسته این برنج برای طبخ شیر برنج و شله زرد استفاده می کنند و به دلیل عطر و طعمش مواد غذایی پخته شده را بسیار خوش طعم می کند و به اصطلاح لعاب زیادی دارد.
نکاتی برای تشخیص برنج صدری اصل:
یکی از راه های تشخیص برنج خوش عطر صدری باکیفیت، عطری است که از آن به مشام می رسد، برای تشخیص عطر آن مقداری برنج را بین دو کف دست بریزید ها کنید و آن را بو کنید.
برنج کهنه سفت و سخت تر از برنج تازه است برای تشخیص آن مقداری برنج را زیر دندانتان بشکنید تا متوجه سفتی و سختی آن شوید، همچنین برنج کهنه رنگ تیره تری نسبت به برنج تازه دارد، برنج کهنه را نمی توان مدت زیادی نگه داشت چون ممکن است فاسد شود
هنگام خرید توجه کنید که اندازه ی دانه های آن یک دست باشد، مقداری از آن را در کف دستتان بریزید و و با دقت برنج ها را ببینید که در آن برنج شکسته، خرد شده و پوک وجود نداشته باشد. برنج صدری را در جایی به دور از جریان باد نگه داری کنید زیرا نسبت به باد بسیار حساس است و در اثر جریان باد می شکند و به برنج نیم دانه تبدیل می شود. اگر چند دانه از برنج را با دست به یکدیگر بمالید چربی برنج باید احساس شود. برنج باید همیشه تازه بوده و نه خیلی سفت و نه خیلی نرم باشد.
امتیاز 5.00 از 1 رای